En İyi Seyahat Uygulamaları

En İyi Seyahat Uygulamaları

Herkese merhaba!

Bu yazımda, en iyi gezi uygulamalarından bahsedeceğim. Bunlar, en sık kullandığım seyahat uygulamalarından bazıları.

Aslına bakılırsa çok daha uzun bir liste yapmak ve onlarca seçenek sunmak mümkün. Ben, kendimce en önemli olanları yazdım.

Karışık yazdığım bu iphone ve android seyahat uygulamalarını seyahate çıkmadan önce akıllı telefonlarınıza indirirseniz, her bir uygulamanın size büyük kolaylık sağlayacağını göreceksiniz.

Listede hava durumundan şehir haritalarına, şehirler arası mesafeden sözlüğe, ulaşım uygulamalarından etkinlik aramaya kadar ne ararsanız var…

Bled Gölü, Slovenya. Instagram: @Gezivita

Sizin için Enuygun olanından başlamak istiyorum o halde!

Enuygun, özellikle uçak bileti ve otel rezervasyonları konusunda geniş bir hizmet yelpazesi sunan bir platform.

Yüzlerce havayolu şirketi ve otel zinciri arasından en uygun fiyatları karşılaştırma imkanı sağlayarak, bütçe dostu seyahat planlaması yapmanızı sağlar. Sadece uçak biletleri ve otellerle sınırlı kalmayıp, otobüs bileti ve araç kiralama hizmeti de alabilirsiniz.

 

Üstelik kullanıcıların seyahat ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilen sigorta seçenekleri de mevcut. Uygulamanın pratik oluşu, kolay rezervasyon süreci ve çeşitli ödeme seçenekleri, seyahat planlamasını oldukça kolay ve esnek hale getirir.

En güzeli de, düzenli olarak sunduğu kampanyalar, indirimler ve özel teklifler sayesinde, kullanıcılar ekonomik olarak daha avantajlı seyahat deneyimleri yaşayabilir, Fiyat Alarmı özelliği ile en ideal fiyatları takip edebilirler.

Enuygun her zaman sizin için en uygunu bulur!

En İyi Seyahat Uygulamaları

Booking.com & Hotels.com

Booking.com dünyada en çok tercih edilen otel ve hostel arama sitelerinin başında geliyor. Booking’in aplikasyonunu indirdiğinizde, artık yanınıza rezervasyonlarınızın kağıt çıktısını almaya da gerek kalmıyor.

Haritalar servisinden yararlanabiliyor, Booking’in gittiğiniz şehre özel hazırladığı şehir rehberinizi (Gezilecek yerler, anıtsal yapılar, aktivite önerileri vs) ücretsiz görüntüleyebiliyorsunuz.

Ayrıca belli sayıda kullanımdan sonra Genius üye statüsüne geçerek, sadece bu üyelere özel ekstra indirim, erken veya geç check-in/out gibi avantajlardan da yararlanabiliyorsunuz.

Booking.com

Defalarca kez kullandığım Booking.com ile şu ana dek hiçbir sıkıntı yaşamadığımı söyleyebilirim. Müşteri hizmetlerinden de oldukça memnunum => Booking

Hotels.com ise sevdiğim diğer bir web sayfası. Bu sitede kimi zaman aynı yeri, aynı tarih aralığı için daha uygun fiyatla bile bulmak mümkün oluyor.

Ayrıca bildiğiniz gibi, 2017 yılı ortalarına doğru alınan karar gereğince Booking ile artık Türkiye içindeki tesislerde rezervasyon yapılamıyor. Yani Türkiye içi seyahat düşünenler için Hotels.com sitesinin önemi daha da arttı.

Zaten karşılaştırma için en çok kullandığım iki sayfanın bunlar olduğunu belirteyim.

Hotels.com aracılığıyla, toplamda 10 gecelik konaklama yaparsanız, bir gecelik ücretsiz konaklama kazanma şansınız da var. Bu da bonus. Hotels.com

En İyi Seyahat Uygulamaları

Rome2rio

Müthiş bir web sayfası, harika bir uygulama! İtalya’nın Roma kentinden Brezilya’nın Rio De Janeiro kentine mi gideceksiniz? (Bu örnek biraz uçuk oldu farkındayım.)

Nasıl mı gidebilirsiniz? Sizi hemen buraya alalım. Bu siteden, hangi şehirler arasında ne kadar mesafe var ve bunlar arasında ulaşım seçenekleri neler gibi bilgileri edinebiliyorsunuz.

rome2rio

Rome2rio. Her eve lazım 🙂

Üstelik her bir seçeneğin (otobüs, uçak, vapur vs.) ayrı ayrı fiyatıyla birlikte.

Fiyatlar her zaman tutmasa bile, ortalama bir fikir edinmenize yardımcı oluyor.

Yani dünyanın neresine, hangi kıtasına, hangi ülkesine giderseniz gidin, bu siteyi & uygulamayı kesin kullanacaksınız, kullanmalısınız. Rome2Rio

XE Currency

Döviz çevirici. Hmmm, 650 Makedon Dinarı kaç Türk Lirasıydı? 100 TL acaba kaç İsviçre Frank’ına denk geliyor? Şunu kafadan bir ikiye bölelim, üçle çarpalım…

Artık gittiğiniz bir yerde, acaba bu fiyat ne kadar Türk Lirasına denk geliyor diye kafadan hesap yapmaya son.

XE’nin en önemli farkı aklınıza gelebilecek her para biriminin yer alması. Yani nereye giderseniz gidin işinize yarar.

İster Yunanistan turu yapın, ister Barselona gezisi, ister Meksika, Paraguay, Tayland… Cep telefonu için boyutu da çok ufak. Yer kaplamıyor desem yeridir. Haydi durmayın, seyahate çıkmadan önce hemen yükleyin. XE

xecurrency1

XE Currency

Maps.me

Harita uygulaması. En az Google Maps kadar iyi.

Maps.me’nin en büyük artısı, yurt dışına çıkmadan önce gideceğiniz yerin haritasını indiriyorsunuz ve ülkeye ulaştıktan sonra internet bağlantısına ihtiyaç duymadan açıp güzelce kullanabiliyorsunuz.

Yani bu anlamda offline olarak çalıştığını da söyleyebiliriz. Oldukça başarılı, iş görüyor. Maps.me

En İyi Seyahat Uygulamaları

Momondo & Skyscanner

Her derde deva. En kapsamlı hava yolu arama motorlarından ikisi. Siz yalnızca gitmek istediğiniz rotayı ve tarih aralığını seçin, Momondo ve Skyscanner sizin için alternatifleri listelesin.

Yurt dışındayken ani bir kararla rota değişikliği yapmak istediğinizde de adresiniz bundan böyle belli. Bunları incelemeden ucuz uçak bileti almayı düşünmeyin. => Skyscanner ve => Momondo

Tureng

Sözlük. Tureng, şu ana dek en sık kullandığım Türkçe İngilizce sözlük oldu. Sesli olarak telaffuz dinleme imkanı da sunuyor.

Kesinlikle tavsiye ederim. Tek eksisi internet bağlantısı gerektirmesi. Bunun dışında dört dörtlük bir uygulama. Tureng

Accuweather

Gittiğimiz şehirde hava durumu nasıl? Seyahatim süresince hava nasıl olacak? Yanıma kazak da alsam mı acaba?

Bütün bunların yanıtı burada. Accuweather web sitesi ve uygulaması, dünyada en çok tercih edilenlerden biri.

Yalnızca seyahat için değil, evden dışarı çıkmadan önce, gündelik kullanım için de çok uygun ve güvenilir. Pişman olmayacaksınız. Accuweather

accuweather

Hava durumu için önerdiğim aplikasyon: Accuweather

En İyi Seyahat Uygulamaları

Omio

Önceden ismi GoEuro olan, sonradan ismi Omio’ya dönüşen uygulama.

Aynı Rome2rio benzeri, yurt dışında seçtiğiniz rotalar yani şehirler arasındaki ulaşım olanaklarını ve fiyatlarını gösteren bir uygulama bu. Rome2rio’dan tek farkı, adından da anlaşılacağı üzere yalnızca Avrupa içini kapsaması.

Uygulama, seçeceğiniz iki yer arası ulaşım için en ucuz otobüs, tren veya uçak seçeneklerinin fiyatlarını diğer tüm detaylarıyla beraber (Kalkış saatleri vs) gösteriyor.

Omio uygulamasının en büyük özelliği ise bütçe dostu olması, ekonomik seyahat imkanı sunması. Yani tam da bizim gibi sırt çantalı gezginlere yönelik diyebilirim.

Buradan Android için indirebilirsiniz: Omio

Instagram: @Gezivita

Getyourguide.com

Eveeett, geldik bir başka ve önemli uygulamaya. İnsan sosyal bir varlık. Gezmek ister, ama hepsinden önemlisi gezdiği, gördüğü yerlerdeki etkinliklere de katılmak ister.

İşte Get Your Guide gittiğiniz şehirde ne zaman ne gibi aktiviteler var sorusuna hızlıca yanıt veriyor. Spor mekanları, kültür turları, yemek etkinlikleri…

Seyahate çıkmadan önce, siteden gideceğiniz yerdeki popüler mekanları, gezilecek yerleri ve yapılacak aktiviteleri öğrenebilir, bunlar hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Macchu Picchu’da rehberli bir tur mesela. Stockholm’de bisiklet turu. Peki ya Roma’da yerel bir rehber eşliğinde sokak lezzetlerini keşfetmeye ne dersiniz?

Kulağa son derece ilginç geliyor… Neden olmasın? Seyahatin hakkını verin. Sizi böyle alalım => Get Your Guide

En İyi Seyahat Uygulamaları

Grab

Asya ülkelerinde sıkça kullanılan bir uygulama. İçinde, aynı Getir gibi hem yiyecek sipariş etme imkanı hem de Uber gibi ulaşım seçeneği bulunuyor. Oldukça kullanışlı.

Mesela ben Tayland seyahatim sırasında, Pattaya’da ve Phuket’te ulaşım için arada sırada bunu kullandım. Gideceğiniz yeri girdikten sonra ödeyeceğiniz yaklaşık ücret de hemen ekranda yazıyor. Normal taksilere göre oldukça iyi bir alternatif. Son derece güvenli, merak etmeyin.

Hatta Tayland’da çok yaygın olduğu için, Grab’in içinde sadece taksi değil motorsiklet seçeneği de var.

Yani Grab uygulamasının içine girip Grab Bike’ı seçtiğiniz zaman bu defa bir motorsiklet sizi almaya geliyor. Bu taksiden de hesaplıya ve oldukça ucuza geliyor.

Dediğim gibi, yolunuz o taraflara düşerse hiç düşünmeden indirin ve kullanın.

Buradan indirebilirsiniz: Grab

Grab, Asya ülkelerinde çok yaygın kullanılan bir uygulama.

Pattaya, Tayland.

Bu yazımda da ucuz uçak bileti satan hava yollarını tek tek anlattım: En Ucuz Havayolu Firmaları

Gezivita Instagram sayfası da burada: Gezivita Instagram

Herkese keyifli seyahatler!

Leave a Reply

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.